Projecten

Terug

Welcoming Equality Online Conferentie

screenshot van het project
Opdrachtgever
COC Nederland
Team
Corneel Online, Kirsten Fabels, Maarten van Gelder, THAT'S ELSE Project & Eventmangement, Roca Productions
Tools
WordPress
Opgeleverd
2020

In mei 2020 was een conferentie gepland in Amsterdam door COC Nederland met als onderwerp LGBTI-asiel en migratie. Corona gooide roet in het eten en de conferentie kon niet doorgaan. COC Nederland besloot daarop om de conferentie online te organiseren en Corneel Online werd gekozen om de website voor deze conferentie te realiseren.

De voorbereiding

Om een online conferentie te organiseren is alleen een website niet genoeg. Al snel bleek dat er behoefte was aan een partij die precies weet hoe je een evenement organiseert en wat er achter de schermen allemaal bij komt kijken. Deze kennis werd geleverd door Else Baelde van THAT'S ELSE en de techniek was afkomstig van Roca Productions. Zij zorgden er samen met COC Nederland voor dat er een draaiboek kwam en dat de techniek achter de livestreams helemaal in orde was. Tijdens de voorbereiding stonden zij bekend als het streamteam.

Het webteam bestond uit Corneel Online, ontwerper Kirsten Fabels en collega web developer Maarten van Gelder. Wij hebben gezorgd voor het websiteontwerp en -bouw. Op de website werd het dagprogramma als livestream uitgezonden op de homepage. De website was alleen toegankelijk voor geregistreerde deelnemers en het bevatte allerlei tools waarmee bezoekers zelf content konden aanmaken en met elkaar konden communiceren.

De goede voorbereiding betaalde zich hier terug, want alles werkte perfect. De livestreams liepen vlekkeloos en de website reageerde lekker vlot.

De conferentie

Op 24 en 25 augustus was het zover: de conferentie ging van start. Op het hoofdkantoor van COC Nederland werd het programma via een livestream aan de bezoekers gepresenteerd, waarbij bezoekers via een live chat konden participeren. De goede voorbereiding betaalde zich hier terug, want alles werkte perfect. De livestreams liepen vlekkeloos en de website reageerde lekker vlot. Tijdens de conferentie waren we standby en hebben kleine probleempjes direct kunnen verhelpen. Al met al was de conferentie een succes.

Na afloop

Na afloop van de conferentie blijft de website beschikbaar voor alle deelnemers. Met enkele aanpassingen is de site geschikt gemaakt voor een leven na de conferentie. Opnames van de verschillende sessies zijn terug te zien en deelnemers kunnen nog steeds op de site terecht.

Wat houdt je bezig?

Heb jij een interessant project?
En wil je erover praten?

Of je nou een starter bent of een doorgewinterd bedrijf, ik hoor het graag als je een leuke uitdaging voor me hebt.

Marco Verheul
T. 06 2846 1106
E. marco@corneelonline.nl