Projecten

Terug

Cocktail Online

screenshot van het project
Opdrachtgever
COC Nederland
Team
Corneel Online, Kirsten Fabels
Tools
WordPress
Opgeleverd
2020
Bezoek website

Cocktail Online werkt aan het verbeteren van het leven en de kansen van LHBTI-asielzoekers in Nederland. Deze website is ontwikkeld met financiering van het Fonds voor asiel, migratie en integratie (AMIF). Het websiteontwerp is gemaakt door Kirsten Fabels. Corneel Online heeft de website gerealiseerd, die inmiddels in 5 talen beschikbaar is.

Aandacht voor LHBTI-asielzoekers

De website cocktailonline.nl is ontwikkeld door COC Nederland. COC Nederland is een organisatie die strijdt voor LHBTI-rechten en maatschappelijke acceptatie in Nederland en wereldwijd. Het bestaat uit 21 lokale organisaties met verschillende projecten en programma's met betrekking tot jeugd en school, LGBT's van 50+, veiligheid, cultuur en religie, en internationale kwesties. COC Nederland bestaat al sinds 1946 en is daarmee een van de eerste LHBT-organisaties ter wereld.

Mobile first

De doelgroep van deze website gebruikt voornamelijk een mobiele telefoon als middel, dus het was belangrijk dat de website mobile friendly is. Al in de ontwerpfase is hier al rekening mee gehouden. Ontwerper Kirsten Fabels heeft eerst de mobiele schermen ontworpen en die uitgewerkt naar grotere schermen. De focus heeft vanaf het begin gelegen op mobiel gebruik.

Meertaligheid

De website is Engelstalig. Asielzoekers spreken vaak geen Engels en zeker geen Nederlands en met dit in het achterhoofd is de website in meerdere talen opgeleverd:

  • Engels
  • Frans
  • Arabisch
  • Farsi
  • Russisch

Niet de eenvoudigste talen om een website in te ontwikkelen. Om het allemaal beheersbaar te houden hebben we ervoor gekozen om voor elke taal een aparte website te maken die onder een subdomein draait.

Wat houdt je bezig?

Heb jij een interessant project?
En wil je erover praten?

Of je nou een starter bent of een doorgewinterd bedrijf, ik hoor het graag als je een leuke uitdaging voor me hebt.

Marco Verheul
T. 06 2846 1106
E. marco@corneelonline.nl