Responsive webdesign

Responsive webdesign is niet meer weg te denken. En dat is maar goed ook! Het zorgt er immers voor dat jouw website er op alle beeldschermen optimaal uitziet. Een steeds groter groeiend deel van alle website-bezoekers zit niet meer achter een groot beeldscherm, maar heeft een tablet op schoot of zit in de trein met een smartphone.

One site fits all

Het is dan wel zo prettig als jouw website ook op deze apparaten goed functioneert en prettig te gebruiken is. Ik noem dat ook wel: One site fits all. Dezelfde website past zich aan aan het apparaat waarmee het bekeken wordt.

Ik noem dat ook wel: One site fits all. Dezelfde website past zich aan aan het apparaat waarmee het bekeken wordt.

Beter gevonden worden

Een andere belangrijke bijkomstigheid is dat Google het beloont als een website responsive is (zij noemen dat Mobile Friendly). Je komt namelijk hoger in de ranking wanneer gezocht wordt vanaf een mobiel toestel. Nog een goede stimulans om ervoor te zorgen dat de website responsive is. Want als de website mobile friendly is komt dat de vindbaarheid ten goede. In dit artikel van Google wordt dit verder toegelicht.

Je kan ook meteen zelf even controleren of jouw website mobile friendly is.

Is jouw website al responsive?

Nieuwe websites worden door Corneel Online altijd responsive opgeleverd (tenzij je dat uitdrukkelijk niet wil). Maar heb je een oudere website die nog niet responsive is? Ook dan kan je hier terecht om deze responsive te laten maken.

Maak mijn website responsive