Een gelikte nieuwsbrief

Met een gelikte nieuwsbrief kom je bij je doelgroep thuis. Hier wordt niet zo’n ouderwetse papieren brief mee bedoelt met een enveloppe die je dicht moet likken. Nee, we hebben het hier over een digitale nieuwsbrief met de juiste uitstraling. Een nieuwsbrief die altijd aankomt en met een heel scala aan mogelijkheden voor vormgeving, verzending en monitoring.

MailChimp

Het gaat hier over MailChimp, een van de marktleider op het gebied van digitale nieuwsbrieven. De voordelen van MailChimp zijn talloos. Er is een goede integratie met het CMS mogelijk. Verder is de hele aan- en afmeld procedure zeer gestroomlijnd en is het beheer van mailinglijsten en campagnes zeer overzichtelijk.

MailChimp helpt je aan alle kanten om zoveel mogelijk uit de nieuwsbrief te halen. En kom je er niet uit, dan helpt Corneel Online je verder.

AVG Proof

In 2018 is de AVG van kracht geworden en het mooie van MailChimp is dat zij een prima oplossingen bieden om aan deze wetgeving te voldoen: door het opt-in systeem toe te passen geven ontvangers van de nieuwsbrief vooraf toestemming om op de mailinglijst opgenomen te worden. En wil men geen mails meer ontvangen, dan ben je met 1 klik weer afgemeld.

Vormgeving

In tegenstelling tot vormgeving voor websites is vormgeving voor nieuwsbrieven een verschrikking. Ze zeggen niet voor niets: “Code it like it’s 1999”. Er zijn talloze email clients (Outlook, Thunderbird, Gmail etc.) die allemaal op een andere manier HTML renderen. Er zijn zelfs significante verschillen in rendering tussen opeenvolgende versies van dezelfde email client.

MailChimp lost een groot deel van deze problemen op. Door voort te bouwen op de templates die ze beschikbaar stellen zal de nieuwsbrief er in de meeste email clients prima uitzien. En mocht dat niet zo zijn, dan kan de nieuwsbrief nog in een browser bekeken worden.

Een klein deel van alle mogelijke nieuwsbrief layouts waaruit gekozen kan worden.

MailChimp helpt je aan alle kanten om zoveel mogelijk uit de nieuwsbrief te halen. En kom je er niet uit, dan helpt Corneel Online je verder.

Ook een mooie mail campagne beginnen?

Heb je wat te vertellen aan je klanten? Wil je je omzet verhogen door je bezoekers aan je te binden? Dat kan met een goed uitgevoerde nieuwsbrief.

Ik wil nieuwsbrieven versturen