Een makkelijk en robuust beheersysteem

Elke website – groot of klein – heeft inhoud, oftewel content. En deze content is constant aan verandering onderhevig. Bij de ene website zal er af en toe een artikel toegevoegd worden of bestaande content worden aangepast, bij de andere wordt wekelijks of dagelijks content toegevoegd in de vorm van blogartikelen, nieuwe producten of nieuws. Wat je nodig hebt is een makkelijk en robuust beheersysteem.

Een goed beheersysteem is eenvoudig in het gebruik, krachtig en zorgt ervoor dat je zelf controle hebt over wat je publiceert en wanneer je dat doet. Zo’n beheersysteem is ook wel bekend als een Content Management Systeem (CMS).

Meerdere soorten content

Een website bestaat vaak uit meerdere soorten content. Denk bijvoorbeeld aan blogartikelen, evenementen, reguliere pagina’s, producten, afbeeldingen, downloads enzovoort. In een goed CMS kan je eenvoudig onderscheid maken tussen de verschillende soorten content, waardoor het beheer van de website aanzienlijk wordt vereenvoudigd.

In een goed CMS kan je eenvoudig onderscheid maken tussen de verschillende soorten content, waardoor het beheer van de website aanzienlijk wordt vereenvoudigd.

WordPress en ProcessWire CMS

Corneel Online heeft ervaring met diverse Content Management Systemen, en werkt voornamelijk met WordPress en ProcessWire CMS. Deze open source beheersystemen hebben hun eigen voordelen, maar wat ze vooral gemeen hebben is dat ze actief worden onderhouden en dat je er bijna elke denkbare website mee kan ontwikkelen. Ze zijn heel schaalbaar, waardoor ook grote websites met veel verschillende soorten content en gebruikersgroepen goed te beheren zijn. Door een enorme hoeveelheid beschikbare plugins kan bijna iedere functionaliteit aan de website worden toegevoegd.

Baas over eigen content

Een website toont jouw boodschap, product, verhaal, dienst, kunst of wat er ook belangrijk voor je is. Je wil niet voor elk wissewasje je websitebouwer bellen en zelf in staat zijn om op een prettige manier aanpassingen te doen. Met een systeem dat je helpt en niet in de weg zit.

Ben jij baas over je eigen content? Of vind je het juist heel lastig om aanpassingen te doen? Laat het me weten!

Ik wil een beter CMS