Workshop portret fotografie met Agata Serge

Jullie weten natuurlijk allemaal dat ik naast websitebouwer ook enthousiast fotograaf ben en dat ik deze twee vaardigheden graag combineer. Omdat je als websitebouwer en fotograaf nooit uitgeleerd bent heb ik op 7 september j.l. heb ik deelgenomen aan een workshop portret fotografie met Agata Serge in Amsterdam.

Het belang van goede fotografie

Voor bijna elke website is het belangrijk om over goed beeldmateriaal te beschikken. Een ontwerp kan nog zo mooi zijn, maar als de foto’s niet kloppen of qua stijl teveel van elkaar verschillen, dan kom het geheel erg rommelig over. Neem bijvoorbeeld de pagina “over ons” waarin alle teamleden van een bedrijf worden voorgesteld. Als ieder teamlid gevraagd wordt een leuke foto van thuis mee te nemen om op deze pagina te gebruiken dat zal het resultaat niet een strakke pagina zijn met mooie beelden in dezelfde stijl.

Datzelfde geld ook voor je social media accounts. Voor een persoonlijke Facebook pagina vind ik het niet veel uitmaken wat voor een foto je gebruikt, maar als je een bedrijfspagina hebt of als je je persoonlijke Facebook pagina of Instagram account juist wel intensief gebruikt voor professionele doeleinden, dan kan je beter een goede foto gebruiken. Je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken en met een goede foto is die kans veel groter.

Waarom een workshop portret fotografie?

Om goede foto’s te kunnen maken moet je oefenen en zijn tips van een echte pro welkom. Ik kwam Agata Serge bij toeval tegen en was erg onder de indruk van haar portretten. Toen ik las dat zij naar Amsterdam zou komen om daar een workshop te geven heb ik me meteen aangemeld.

Het was een leuke dag met een enthousiaste groep deelnemers uit verschillende landen en een goede crew met professionele modellen, makeup artists en stylisten. Er werd intensief in 3 groepen gewerkt en er was veel tijd om al het geleerde in de praktijk toe te passen en uit te proberen. Op mijn fotoblog heb ik een uitgebreid (Engelstalig) verslag gepubliceerd en kan je de resultaten van deze workshop bekijken.

Iets voor jou?

Heb jij al een goede foto op je social media accounts of je website? Of kan het beter? Neem gerust contact op als je meer wil weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *