Website ZZP’er belangrijk voor meer omzet

Voor Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP’ers) in Nederland is een eigen website een belangrijk middel voor het behalen van meer omzet. Maar liefst 95% van de ZZP’ers heeft een website en de gemiddelde extra omzet van deze sites bedraagt € 22.500,–. De kosten in tijd en geld die ZZP’ers aan de website besteden zijn echter relatief laag. Dit blijkt uit een onderzoek dat SIDN heeft laten uitvoeren door het bureau Media Test naar de opbrengsten en kosten van websites in Nederland.

Nederlandse ZZP’er massaal online

De Nederlandse ZZP’er is massaal online te vinden. Ze geven aan dat de website een rol speelt bij het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Online verkoop is maar voor een klein deel een belangrijk doel van de website. Bij de meeste ZZP’ers ligt de nadruk op het vergroten van de online vindbaarheid of het aantonen van expertise, het versterken van de geloofwaardigheid en het genereren van meer bereik.

Geringe investering zorgt voor substantiële omzetstijging

Zoals gezegd levert de website de Nederlandse ZZP’er gemiddeld € 22.500,- aan extra omzet per jaar op. Interessant gegeven is dat tegenover de € 22.500,- extra omzet relatief geringe kosten staan. Per jaar zijn de kosten gemiddeld € 300,- en steekt men rond de 16 uur in de site.

Succesfactoren en tips

Uit het onderzoek kwamen een aantal aanbevelingen naar voren waarmee de kans op succes vergroot kan worden.

Tip 1. Zorg ervoor dat je content up-to-date is

De online succesvolle ZZP’ers passen de site wekelijks tot maandelijks aan. Online minder succesvolle ZZP’ers doen dit minder regelmatig.

Tip 2. Zet online promotie in

Met name Search Engine Optimization is populair bij de online succesvolle ZZP’ers. Ook de kosten en tijdbesteding van online promotie zijn niet hoog.

Tip 3. Ondersteun de site met behulp van social media

De online succesvolle ZZP’ers zetten naast de site social media en/of een app in.

Tip 4. Doe een kleine extra investering

Het verschil tussen succesvolle en minder succesvolle sites is een investering van € 250,- en 13 uur per jaar.

Bron: SIDN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *