Blog

Terug

Vue.js - een open-source progressive Javascript framework

hoofdafbeelding van het artikel
  • Vue.js
  • JAMstack
Leestijd 0 min

Als web developer wil je voor elk project de meest geschikte technologie kiezen om op een elegante manier allerlei soorten websites en applicaties te ontwikkelen. Vue.js heeft alles in huis om deze taak te vervullen.

Wat is Vue.js?

Vue.js, gemaakt door Evan You, is een open-source progressive JavaScript-framework voor het bouwen van websites, user interfaces (UI's) en single-page applications (SPA).

In tegenstelling tot sommige andere populaire frameworks, wordt het niet ondersteund door een groot technologiebedrijf. React is gebouwd en wordt ondersteund door Facebook en Angular wordt ondersteund door Google. Vue.js wordt volledig gemaakt en onderhouden door de community.

Waarom Vue.js?

De keuze voor iedere technologie is natuurlijk heel persoonlijk, maar de volgende voordelen van Vue worden door developers over de hele wereld genoemd:

Eenvoudig te begrijpen en toe te passen bij het ontwikkelen van applicaties

Een van de redenen voor de populariteit van dit framework is dat het vrij gemakkelijk te begrijpen is. De developer kan Vue.js gemakkelijk aan zijn of haar webproject toevoegen vanwege de eenvoudige structuur. Je kan snel aan de gang met dit framework, wat veel tijd bespaart.

Zeer klein formaat

Een van de grootste voordelen van Vue.js is het kleine formaat. De grootte van dit framework is 18-21 KB en het kost de gebruiker geen tijd om het te downloaden en te gebruiken. Dit betekent niet dat het een lage snelheid heeft vanwege het kleine formaat. In plaats daarvan verslaat het alle omvangrijke frameworks zoals React.js, Angular.js en Ember.js.

Flexibiliteit

Vue.js is flexibel en schaalbaar. In de praktijk betekent dit dat het kan worden gebruikt voor een enorme, modulaire SPA (Single Page Apps) en om kleine, interactieve onderdelen te bouwen die met een andere technologie kunnen worden geïntegreerd.

Met andere woorden, het kan alles zijn wat je nodig hebt: alleen een bibliotheek in uw project of een volledig framework dat wordt gebruikt om een volledig product te bouwen.

Goede documentatie

De documentatie bij Vue.js is zo uitgebreid dat elke ontwikkelaar die iets van JavaScript en HTML af weet, zijn eigen applicatie of webpagina kan ontwikkelen.

Vue.js en JAMstack

Er zijn twee populaire static site generators die Vue.js onder de motorkap hebben: Nuxt en Gridsome. Corneel Online maakt gebruik van beiden bij de ontwikkeling van JAMstack websites.

Wie gebruikt Vue.js?

Meer dan 700 bedrijven gebruiken Vue.js. Enkele van de belangrijkste zijn: Nintendo, Xiaomi, Alibaba en Gitlab. De volledige lijst is beschikbaar op https://madewithvuejs.com/.

Ook bij het maken van deze website is Vue gebruikt. De Static Site Generator (Gridsome) is namelijk gebaseerd op Vue.

Meer weten?

Javascript frameworks zijn het helemaal en Vue is een uitstekende keuze voor jouw volgende website of applicatie.

Neem contact op

Wat houdt je bezig?

Heb jij een interessant project?
En wil je erover praten?

Of je nou een starter bent of een doorgewinterd bedrijf, ik hoor het graag als je een leuke uitdaging voor me hebt.

Marco Verheul
T. 06 2846 1106
E. marco@corneelonline.nl