Blog

Terug

Mobile first

hoofdafbeelding van het artikel
  • Development
  • PWA
  • Design
Leestijd 0 min

Meer dan de helft van alle bezoekers van een website doen dat met hun telefoon. Het is daarom essentieel dat jouw website of applicatie perfect werkt op mobiele devices.

Google houdt van mobile first

Een van de factoren die meewegen in de ranking op Google is of je website "mobile friendly" is. Niet zo gek want meer dan de helft van alle websitebezoekers gebruikt een mobiele telefoon. Voor je vindbaarheid is het dus belangrijk om hier rekening mee te houden.

Is jouw website mobile friendly? Je kan dit zelf testen met deze handige tool van Google.

Focus

De mobile first benadering is om te beginnen een goed middel om de juiste focus aan te brengen in de content van jouw website. Door in het ontwerpproces al met mobiele schermen rekening te houden worden hoofd- en bijzaken al van elkaar gescheiden. Er is niet veel ruimte op een mobiel scherm, dus je wordt gedwongen goede keuzes te maken ten aanzien van de inhoud. Dit is gunstig voor de kwaliteit van de pagina's en brengt de juiste focus aan.

Er is niet veel ruimte op een mobiel scherm, dus je wordt gedwongen goede keuzes te maken ten aanzien van de inhoud. Dit is gunstig voor de kwaliteit van de pagina's en brengt de juiste focus aan.

Responsive webdesign

Responsive webdesign zorgt ervoor dat een website goed functioneert op alle apparaten waarmee het bekeken wordt. Dezelfde inhoud wordt op verschillende manieren getoond, afhankelijk van de grootte van het beeldscherm. Alle websites van Corneel Online worden op deze manier gebouwd.

Progressive Web Apps (PWA)

Het is ook mogelijk om met vertrouwde webtechnologie een website te bouwen die zich gedraagt als een app: de zogenaamde Progressive Web App (PWA). Een PWA biedt bijna dezelfde gebruikservaring als een native app en wat handige features die een reguliere website niet biedt. In dit artikel wordt verder ingegaan op deze manier van ontwikkelen.

Ben jij al mobile friendly?

Corneel Online kijkt graag met je mee. Mis geen klanten, kansen en omzet en zorg dat je ook op mobiel optimaal te bereiken bent.

Neem contact op

Wat houdt je bezig?

Heb jij een interessant project?
En wil je erover praten?

Of je nou een starter bent of een doorgewinterd bedrijf, ik hoor het graag als je een leuke uitdaging voor me hebt.

Marco Verheul
T. 06 2846 1106
E. marco@corneelonline.nl