Een makkelijk en robuust beheersysteem

Elke website – groot of klein – heeft inhoud, oftewel content. En deze content is constant aan verandering onderhevig. Bij de ene website zal er af en toe een artikel toegevoegd worden of bestaande content worden aangepast, bij de andere wordt wekelijks of dagelijks content toegevoegd in de vorm van blog-artikelen, nieuwe producten of nieuws. Wat je nodig hebt is een makkelijk en robuust beheersysteem.

Bij al deze updates wil je een beheersysteem dat eenvoudig in het gebruik is, krachtig is en ervoor zorgt dat je zelf controle hebt over wat je publiceert en wanneer je dat doet. Zo’n beheersysteem is ook wel bekend als een Content Management Systeem (CMS).

Meerdere soorten content

Een website bestaat vaak uit meerdere soorten content. Denk bijvoorbeeld aan blog-artikelen, evenementen, reguliere pagina’s, producten, afbeeldingen, downloads enzovoort. In een goed CMS kan je eenvoudig onderscheid maken tussen de verschillende soorten content, waardoor het beheer van de website aanzienlijk wordt vereenvoudigd.

In een goed CMS kan je eenvoudig onderscheid maken tussen de verschillende soorten content, waardoor het beheer van de website aanzienlijk wordt vereenvoudigd.

WordPress en Drupal

Corneel Online heeft ervaring met diverse Content Management Systemen, en werkt voornamelijk met WordPress en Drupal. Deze open source beheersystemen hebben hun eigen voordelen, maar wat ze vooral gemeen hebben is dat ze actief worden onderhouden en dat je er bijna elke denkbare website mee kan ontwikkelen. Ze zijn heel schaalbaar, waardoor ook grote websites met veel verschillende soorten content en gebruikersgroepen goed te beheren zijn. Door een enorme hoeveelheid beschikbare plugins kan bijna iedere functionaliteit aan de website worden toegevoegd.

Baas over eigen content

Een website toont jouw boodschap, product, verhaal, dienst, kunst of wat er ook belangrijk voor je is. Je wil niet voor elk wissewasje je websitebouwer bellen en zelf in staat zijn om op een prettige manier aanpassingen te doen. Met een systeem dat je helpt en niet in de weg zit.